Om mig

"Att skapa är att leva"

Att måla akvarell är det roligaste som finns.

Det är en utmaning varje gång då oftast lagt kort ligger. Blir det inte bra så vänder jag på papperet eller försöka hitta någon liten del i motivet som kan hålla. Ser det hopplöst ut så river jag målningen och den hamnar i papperskorgen eller används så småningom i något collage. Det viktiga är att man målar och målar.


Nya möjligheter

Övning ger färdighet men man blir aldrig färdiglärd. Hela tiden uppstår nya möjligheter och det är bara att tacka och ta emot. ”De första 20 åren är svåra men därefter blir det bara värre", sade professor Arne Isacsson. Det kan ju låta avskräckande men för mig har även åren efter de första 20 åren varit lika roliga och utmanande.


Arne Isacsson - en ledstjärna

Lika roligt som jag tycker det är att måla, lika roligt är det att dela med mig av de kunskaper jag fått genom åren. Jag började måla akvarell på 70-talet efter att jag varit med Arne Isacsson i en akvarellkurs på Irland. Därefter blev det många kurser med framförallt honom. När jag själv undervisar använder jag mig av Arnes metodik i grunderna.


Nybörjare eller mer erfaren

Kurserna är upplagda så att nybörjare och mer erfarna akvarellmålare kan vara med samtidigt. Övningarna däremot blir olika. Deltagarna lär sig inte bara av mig utan även av varandra när man mixar kurserna. Det är mycket positivt. Så om du är nybörjare var inte rädd att komma med på en kurs där kunskaperna är olika. Det blir en extra tillgång på våra gemensamma genomgångar av dagens arbete.


Måla utomlands

Vill du följa med och måla utomlands så håll utkik på min hemsida

Du kan också skicka din E-postadress så meddelar jag när det är aktuellt.


Hjärtligt Välkommen!